​Tagtyper

​Velegnede tagtyper​

Det er ikke alle tagtyper, der egner sig til rensning og tagmaling. Tagplader der er produceret efter 1984 indeholder ikke asbest, og er typisk allerede nedbrudt efter en kort årrække, det betyder at tagpladen ikke egner sig til afrensning da den er for porøs. Det kan dog være muligt at et nyere tag kan renses, det er en vurderingssag og vi står gerne til rådighed med et gratis tagtjek.

Herunder kan du læse om de forskellige typer af tagbeklædning, som også kaldes “hårdt tag”, som kan hjælpe dig med at vurdere, om din tagbeklædning skal udskiftes eller renoveres. Hvis du er i tvivl om tagtype, så bestil et gratis tagtjek. Hvis dit tag ikke egner sig til afrensning og maling står vi til rådighed med professionel rådgivning vedrørende tagskift.​

H​ar du spørgsmål til nævnte typer af tagbeklædning?

Kontakt os venligt på 26 46 07 15.

​B5

Erfaringer viser os, at B5 bølgeeternitplader desværre ikke kan renses og males, da det er et en ældre eternittype, som gør, at malingen ikke kan binde på overflade og taget ikke er holdbart nok til rensning. Der bør overvejes en løsning med et nyt tag.

​B6

B6 bølgeeternitpladerne er stærke og holdbare. Det kan godt betale sig, at rense og male taget.

​B7

B7 pladerne er ikke så forskellige fra B6 pladene, men der er dog den væsentlige forskel at B7 pladerne kun er halvplader. Det vil sige at det synlige stykke på taget ca. er 1/2 gange 1 m.

​B9

Disse plader er stærke og holdbare. Det kan godt betale sig, at rense og male taget.

​Skifereternitplader / betonsten

Skifereternitpladerne er stærke og holdbare, som med fordel kan rense og males, hvis pladerne ligger plant og taget er tæt. (Naturskifersten kan ikke renses og males).

IBF betonsten kan med fordel males, hvorved tagbeklædningen opnår markant længere levetid.

Tegl

Tegl kan med fordel algebekæmpes og renses og males.